Basaltvezel wapeningsstaven

beton versterkingen

 

Fabricageproces van basaltvezel naar betonwapening

 

De basaltvezels worden van zoveel spoelen Roving afgewikkeld als nodig zijn om de gewenste diameter te krijgen voor de wapeningsstaaf. Tijdens het trekken worden de rovings geleid door een bad van vloeibare hars. Na het besmeren met hars worden de rovings getrokken door steeds kleiner wordende matrijspoort en tenslotte door een verwarmde matrijs die gelijk is aan de gewenste einddiameter. De warmte in deze matrijs zorgt ervoor dat de vloeibare hars verandert in een stevige composiet.

De vroegere basaltwapening was cilindrisch van vorm. Uit onderzoek is gebleken dat meer textuur nodig is om een ​​goede mechanische hechting tussen de staaf en het beton te waarborgen. Het systeem dat hiervoor succesvol voor wordt toegepast is het spiraalsgewijs wikkelen van een band basaltvezel rond de wapening, terwijl deze nog zacht en vervormbaar is.

Het gebruik van basaltvezelstaven heeft een reeks van voordelen ten opzichte van conventionele wapeningsstaven:

  • Basaltvezels hebben een 100% C02 footprint.
  • De fysische eigenschappen van basalt filamenten zijn heel aantrekkelijk. Vergeleken met E-glas, de meest voorkomende vorm van glasvezel heeft basalt een hogere treksterkte en elasticiteitsmodulus, betere temperatuurbestendigheid, beter bestand tegen zuren en alkaliën en niet water absorberen door de kern van de vezel zoals bij  glasvezel het probleem is.
  • Vergeleken met koolstof is basaltvezels veel lager in kostprijs en zorgt voor volledige afwezigheid van geleidbaarheid en de zelfinductie bij blootstelling aan elektromagnetische straling.
  • Wapening van basalt is veel sterker en lichter bij dezelfde diameter dan staal.

De basaltvezelwapening is standaard leverbaar van een diameter van 4 t/m 16 mm.

Grotere diameters kunnen in overleg worden vervaardigd.